Ontslagen.nl

praktische tips voor als het (dreigt) mis te gaan

Donderdag, 18 April 2019 
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Latest Logica Nederland schrapt vijftig banen

Logica Nederland schrapt vijftig banen

logicaBij ict-dienstverlener Logica vervallen in het voorjaar van 2010 ongeveer vijftig arbeidsplaatsen. 'Er loopt hiervoor momenteel een aanvraag bij de ondernemingsraad', vertelt woordvoerder Christoph Linke van Logica Nederland. Het gaat hoofdzakelijk om ondersteunende functies, zoals secretaresses, binnen een bepaald onderdeel van het bedrijf. Hij wil niet zeggen welk onderdeel het betreft.


Algemeen directeur Wilbert Kieboom schrijft in een interne memo dat de 'thans voorgenomen verdere reductie van arbeidsplaatsen' een additionele fase is van het herstructureringsplan dat eerder werd gestart. Zijn bedrijf voerde halverwege 2008 en 2009 al banenreducties door, waarbij in totaal vierhonderd functies werden opgeheven.

'We ronden het eerder aangekondigde herstructureringsprogramma beetje bij beetje af en nu kijken we waar we nog kosten kunnen besparen', lichtte woordvoerder Linke eerder deze week toe.
Achterblijvend

Aanleiding voor de nieuwe ontslagronde zijn de achterblijvende omzetcijfers van Logica Benelux over het derde kwartaal van 2009. Er werd in deze regio slechts 141 miljoen euro omzet geboekt, 23 procent minder dan een jaar eerder. In Frankrijk en Scandinavië daalde de kwartaalomzet met respectievelijk 5 en 2 procent, terwijl de omzet in het Verenigd Koninkrijk in hetzelfde kwartaal groeide met 7 procent.

Eerder deze week meldde de Britse woordvoerster van de Logica-groep Louise Fisk dat in Nederland ook het aantal ingehuurde krachten verder wordt verminderd. 'Het zijn hetzelfde soort maatregelen als in het eerder aangekondigde besparingsplan, maar ze zijn wel additioneel. Het is een doorlopend programma.'

 

 

 

Juridisch advies

Vul uw postcode in voor een lijst met advocaten bij u in de regio:

 

Onderzoek

Ik ben ontslagen omdat?
 

Advertentie

www.ICTvacatures.nl
De vacaturesite voor de ICT branche.
www.eduHub.nl
Vind en vergelijk opleidingen, trainingen en cursussen.
www.nationale
vacaturebank.nl

De Grootste banensite van Nederland!